PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO

dsc06818U subotu 18.4. posjetili su nas prijatelji iz HPD "Mosor" sa kojima smo 22.01. potpisali povelju o prijateljstvu. U ovom uzvratnom posjetu 40-ak planinara predvođenih predsjednikom HPD Mosor Goranom Gabićem u subotu su nakon posjete samostanu i selu Vranci krenuli put Lopate.

Nakon uspona, druženja na pl. domu i prospavane noći članovi HPD "Mosor" svoj posjet iskoristili su za polaganje završnog ispita polaznika opće planinarske škole koju ovo društvo organizira dva puta godišnje.

Ovo je bio prvi organizirani posjet Splićana Kreševu, a već su najavljeni novi kada bi osim posjete Lopati bili organizirani i usponi na Inač, Bitovnju, Pogorelicu i Vranicu. 

POVJESNE CRTICE

Upućen dopis u Središnjicu Hrvatskog planinarskog društva u Zagrebu: “Odlučili smo u Kreševu (Bosna) da osnujemo podružnicu jednog hrv. planinarskog društva, pa smo se obratili Vašoj podružnici HPD “Bjelašnica” u Sarajevu, pa su nam javili Vašu adresu i da su Vam već oni pisali da pošaljete pravila i potrebne upute i materijal za osnivanje, ali poštu još nismo dobili, pa Vam se javljamo da nam pošaljete. Društvo ćemo imenovati po obližnjoj planini “Bitovnja”. Očekujemo povoljan odgovor, bilježim se s poštovanjem, uz hrv. bratski pozdrav, Vinko Milošević, gostioničar, Kreševo.”

Više

logo.png

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO

fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo

Predsjednik: +387 (0) 63 898 720

info@pdbitovnja.ba

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO - SVA PRAVA PRIDRŽANA

designer17.png