PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO

dsc 2740Ovogodišnja mala škola planinarstva PD Bitovnja već je u poodmakloj fazi. Predavanja o planinama, markacijama, etici, opremi i ostalim važnim temama već su kod polaznika stvorila dobar preduvjet za siguran odlazak u planinu. Kada predavanjima pridodamo i praktični dio koji su mogli osjetiti na svom prvom usponu na Lopatu prije par vikenda već su formirani mali planinari. 

Teorija i praksa stvorili su preduvjet za novi odlazak u planinu i pokaznu vježbu članova GSS-a stanica Sarajevo. Tako su polaznici škola subotnjeg jutra krenuli iz Deževica preko Torina do Planinarskog doma na Lopati gdje su ih čekali iskusni GSS-ovci. Nakon kraćeg odmora nije se gubilo vrijeme odmah se krenulo sa upoznavanjem opreme za spasavanje i alpinizam, a nakon toga i vježbe okomitog i vodoravnog spuštanja po užetu.

Većini mladih planinara ovo je bio prvi susret sa ovim tehnikama i opremom pa su sve riječi g. Selvera i vježbe g. Tarika bile dodatno zanimljive. Tko zna možda će baš ova skupina iznjedriti novog člana GSS-a ili jednog svijetski poznatog planinarra i alpinistu.

Fotografije na našoj Facebook stranici

POVJESNE CRTICE

Upućen dopis u Središnjicu Hrvatskog planinarskog društva u Zagrebu: “Odlučili smo u Kreševu (Bosna) da osnujemo podružnicu jednog hrv. planinarskog društva, pa smo se obratili Vašoj podružnici HPD “Bjelašnica” u Sarajevu, pa su nam javili Vašu adresu i da su Vam već oni pisali da pošaljete pravila i potrebne upute i materijal za osnivanje, ali poštu još nismo dobili, pa Vam se javljamo da nam pošaljete. Društvo ćemo imenovati po obližnjoj planini “Bitovnja”. Očekujemo povoljan odgovor, bilježim se s poštovanjem, uz hrv. bratski pozdrav, Vinko Milošević, gostioničar, Kreševo.”

Više

logo.png

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO

fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo

Predsjednik: +387 (0) 63 898 720

info@pdbitovnja.ba

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO - SVA PRAVA PRIDRŽANA

designer17.png